Get Adobe Flash player Horeca-advies Personeel- en salarissystemen Administratieve dienstverlening Trainingen
  Home   |   Onze klanten   |   Onze diensten   |   Nieuws   |   Nieuwsbrieven   |   Ons team   |   Contact  
Hoe kan ik een fietsregeling opzetten voor mijn werknemers?

Hoe kan ik een fietsregeling opzetten voor mijn werknemers?

Er gelden bijzondere regels als u een fiets aan uw werknemer vergoedt, verstrekt of ter beschikking stelt. Voorwaarde is wel dat de werknemer de fiets gebruikt op meer dan de helft van de dagen dat hij/zij naar zijn/haar werk reist.

 Er zijn diverse keuzemogelijkheden.

1:Vergoeden van een fiets.
2:Verstrekken van een fiets
3:Ter beschikking stellen van een fiets.

1 - Vergoeden van een fiets
Heeft uw werknemer zelf een fiets gekocht voor het woon-werkverkeer , dan kunt u de aankoopprijs van de fiets onbelast vergoeden. Dit betekent dat dit bedrag als een netto vergoeding op de salarisstrook komt. U mag dan in het kalenderjaar en de twee voorafgaande kalenderjaren geen fiets hebben vergoed, verstrekt of ter beschikking gesteld. Als de fiets duurder is dan € 749,= mag u het meerdere niet onbelast vergoeden. De werkgever mag de omzetbelasting van de fiets in aftrek brengen.

2 - Verstrekken van een fiets
Hebt u aan uw werknemer voor woon-werkverkeer een fiets verstrekt en wordt uw werknemer eigenaar van de fiets , dan hoeft u niets bij het loon te tellen als de waarde in het economisch verkeer van de fiets niet hoger is dan € 749,=. U mag dan in het kalenderjaar en de twee voorafgaande kalenderjaren geen fiets hebben vergoed, verstrekt of ter beschikking hebben gesteld. Ook fietsen met een waarde in het economische verkeer van meer dan € 749,= vallen onder de regeling. De waarde boven € 749,= moet u bij het loon tellen. Ook hier geldt weer dat de werkgever de omzetbelasting van de fiets in aftrek mag brengen.

3 - Ter beschikking stellen van een fiets
Hebt u aan uw werknemer voor woon-werkverkeer een fiets ter beschikking gesteld die uw eigendom blijft, dan hoeft u niets bij het loon te tellen als de catalogusprijs (inclusief omzetbelasting) niet hoger is dan € 749,=. U mag hiervoor in het kalenderjaar en de twee voorafgaande kalenderjaren geen fiets hebben vergoed , verstrekt of ter beschikking hebben gesteld .Als de catalogusprijs van de fiets hoger is dan € 749,=, moet u de waarde van het privé-gebruik tot het loon rekenen. 

Er is nog een mogelijkheid namelijk dat u niets wil bijdragen aan een fiets en de werknemer wel zijn voordeel wil hebben.
Het bedrag van de fiets gaat van het bruto salaris af en komt er netto weer bij. Voordeel is hier dat de loonheffing lager wordt waardoor werkgever minder belasting hoeft te betalen en de werknemer dus meer netto salaris overhoudt.


 
Klik hier om terug te gaan naar de Nieuws Pagina
 
© Van Spronsen & Partners - Website by Rolf Jagerman